Betegtoborzás

klinikai farmakológiai vizsgálatba

 

 A Semmelweis Egyetem I.sz. Belgyógyászati Klinika gyógyszerkutatási részlegén klinikai farmakológia vizsgálatot folytatunk, amelybe további önkéntes betegeket keresünk.

 

A klinikai vizsgálatot és a felhívás szövegét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) az Egészségügyi Tudományos Tanács-KFEB etikai bizottság támogató határozatának birtokában engedélyezte.

 

Kik vehetnek részt a vizsgálatban ?

A vizsgálatba olyan 18 év feletti policysztás ovárium szindrómában (PCOS) szenvedő nőket keresünk, akik nem állnak hormonális gyógyszeres terápia vagy metformint kezelés alatt és akiknél a laborvizsgálatok vagy a tünetek férfihormon túlsúlyt mutatnak (mint pl. fokozott szőrnövekedés, pattanásos-aknes bőrproblémák).

 

Mennyi ideig tart a vizsgálat ?

A vizsgálat 24 hétig tart, ezalatt a betegeknek kb másfél havonta összesen 7 viziten kell résztvenniük. A viziteken betegvizsgálat, három alkalommal nőgyógyászati ultrahang vizsgálat, 5 alkalommal vérvétel és laborvizsgálat is történik, amelyekn a beteg általános egészésgállapotát és a PCOS-ben történt változásait követhetjük figyelemmel. A betegek életmódjukra és tüneteikre vonatkozóan naponta naplót vezetnek.

A vizsgálatban résztvevőket pénzbeli díjazás nem illeti meg.

 

Hol lehet jelentkezni?

Amennyiben felkeltette érdeklődését a vizsgálatban való részvétel lehetősége, kérjük keressen minket alábbi elérhetőségeinken:

 

Semmelweis Egyetem I.sz. Belgyógyászati Klinika

Klinikai Farmakológiai Részleg

1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a.

 

Előzetes telefonos bejelentkezés és további felvilágosítás:

Tel.: 06 20 825 8651 (Győrfi Magdolna) vagy 06 20 666 3583 (Szőke Katalin)
email: gyorfi.magdolna@med.semmelweis-univ.hu

 

 

Ügyszám: OGYÉI/36563-2/2017
Iktatószám: 35621-0/2017-EKL